Metakids kerstnieuwsbrief

Metakids kijkt terug op een fantastisch 2011! Wij hebben een record aantal onderzoeksvragen kunnen honoreren. Deze ingediende aanvragen waren van een hoog niveau en dankzij alle acties van afgelopen jaar is er meer geld dan ooit opgebracht.

Gehonoreerde Onderzoeksaanvragen 2011
Metakids heeft in 2011 zes van de negen ingediende onderzoeksaanvragen kunnen honoreren. Dat is meer dan in voorgaande jaren. Wij zijn hier heel blij mee omdat het mogelijk maken van onderzoek het kerndoel is van Metakids. Onderzoek brengt een behandeling voor kinderen met een stofwisselingsziekte dichterbij. Welke onderzoeken in 2012 door Metakids gefinancieerd worden kunt u hier nalezen op onze nieuwe website.

Activiteiten 2011
In 2011 zijn er ongelooflijk veel acties en evenementen georganiseerd voor Metakids. De energie en het enthousiasme van de vrijwilligers, ouders, donateurs en sponsors is werkelijk hartverwarmend. We kunnen niet volledig zijn, maar willen graag een aantal evenementen en acties noemen:
• De eerste Metatour fietstocht ging van start. Drie bevlogen specialisten Metabole Ziekten legden 880 kilometer voor Metakids af langs de Universitair Medische Centra. De Metatour 2011 was een groot succes en de voorbereidingen voor de Metatour 2012 op 15 tm 17 juni zijn nu al gestart. Ook u kunt meefietsen!
• Vereniging Het Verschil leverde een fantastische bijdrage aan Metakids. Een golfevenement, de IJsselmeer fietstocht, de Stars & Cars autorally, een pubquiz en een bridgedrive waren enkele van de activiteiten die door de vereniging georganiseerd werden en waarvan de opbrengsten naar Metakids gaan. Zij maakten afgelopen jaar echt het verschil!
• Metakids en sportieve evenementen passen goed bij elkaar, zoals onder meer bleek tijdens de Dam tot Damloop, de Singelloop, de Koppelloop, het Voetbaltoernooi in Alblasserdam en het Haarlemse hockeytoernooi
• De Lentelunch brak alle records met meer verkochte tafels en een hogere veilingopbrengst dan in voorafgaande jaren.
• De verbinding en betrokkenheid van mensen met Metakids wordt steeds groter. Dit hebben we dit jaar heel succesvol tot stand gebracht door de Metakids cupcakes, die sinds 2011 op ieder evenement en vele acties aanwezig waren (bakkers en moeders hebben die gebakken voor ons) en de Metakids poppetjes. Werkelijk meer dan 100 moeders, vriendinnen, oma’s en tantes hebben er zo’n 600 naar ons opgestuurd. Wij krijgen daar veel enthousiaste reacties op en hebben al enkele honderden Metakidjes verkocht en aan zieke kinderen gegeven. En aan onze meest recente actie, de Wordfeud competitie van en voor Metakids doen al meer dan 100 deelnemers mee!
• Meer serviceclubs hebben ons dit jaar ondersteund, o.a. door het organiseren van een veiling, een bridge-drive, muziekevenementen, mystery movie en een golftoernooi. Al deze activiteiten brachten geld op voor Metakids.
• Ook vanuit het bedrijfsleven werd Metakids ondersteund. Een heel bijzondere prestatie die wij willen noemen leverden de werknemers van Reaal verzekeringen in Alkmaar. Zij deden mee met een 24 uur overwerk actie ten bate van Metakids.
• Op het gebied van zichtbaarheid kwam Metakids goed voor de dag via onder andere een interview met bestuurslid Marike Groenendijk op het NOS journaal, het openen van de AEX door onze bestuursvoorzitter Debby Petter via het luiden van de beursgong en een interview met haar in het blad Ariadne at Home.

De organisatie in 2011
Metakids is gegroeid in 2011 en groeit nog steeds. Daarom is de organisatie uitgebreid met een directeur en een nieuwe medewerkster, beide in parttime dienstverband. Door de groei is er andere huisvesting noodzakelijk. Begin januari 2012 verhuizen wij naar een nieuw kantoor in Bunnik centraal in het land gelegen en gemakkelijk bereikbaar.
Begin 2011 viel helaas onze drijvende kracht en bureau coördinator Anke Plas uit. Anke is nog steeds herstellend van een zware operatie en gelukkig aan de beterende hand.

Steeds meer ouders en direct betrokkenen zetten zich in voor Metakids. De een houdt een jaarlijkse collecte of organiseert een actie op de sportclub, de ander loopt mee met bijvoorbeeld de Dam tot Damloop. Dit jaar hebben zich zelfs spontaan twee ouderparen bij Metakids aangemeld om als regio coördinator voor ons op te treden, te weten in Haarlem en Breda. Daarmee zijn zij het aanspreekpunt voor vragen en activiteiten in hun regio en stimuleren dit zelfs.

Erg trots zijn wij ook op de 8e plaats van Metakids in de Goede Doelen Top 50 in het dagblad Trouw.

Nieuwe website en Social Media
Afgelopen dinsdag, 20 december, is onze nieuwe website de lucht in gegaan. De nieuwe website gaat in 2012 in belangrijke mate bijdragen aan vergroting van onze zichtbaarheid en effectiviteit van onze communicatie met onze supporters. Via de nieuwe website is nu ook mogelijk om online donaties te doen, direct naar Metakids of via een van de actiepagina’s die iedereen zelf kan aanmaken. Wij verwachten hier veel van en de eerste acties zijn al gestart!
Ook op het gebied van social media is Metakids in 2011 erg actief geweest. Onze volgers houden wij bijna dagelijks via Facebook, Twitter en LinkedIn op de hoogte van ontwikkelingen en evenementen.

2012
2012 staat in het teken van verdere groei. Wij willen weer meer fondsen werven en meer belangrijke onderzoeksaanvragen kunnen honoren.
Voor groei is een sterke solide basis nodig en daarvoor is onze relatie met vrijwilligers, ouders, sponsors en donateurs van heel groot belang. Onze wens voor 2012 is om ons aantal vaste donateurs te verveelvoudigen. Help je mee?
Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en inzet!

Ik wens iedereen een fijne kerst en een heel gelukkig 2012!

Advertenties
Vorige bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: