Kick-off Stofwisseltour 2013 teams regio Kennemerland

datum: zondag 6 januari 2013
tijd: 15:30 uur
Lokatie: Squash Haarlem
Kleverlaan 204
2023 JM Haarlem

Sportievelingen uit regio Kennemerland zetten hun stofwisselkracht in voor kinderen en volwassenen met een stofwisselingsziekte.

Misschien sta je er niet elke dag bij stil, maar met een gezonde stofwisseling en een beetje trainen kan je tot grote sportieve prestaties komen. Andre Soff en Tom Hackman uit Haarlem kunnen daar over meepraten.

Zij fietsten vorig jaar met hun team in 48 uur 1000 km langs alle Metabole onderzoekscentra in de Academische ziekenhuizen van Nederland. Hiermee vroegen zij geld en aandacht voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.
Ruim €32.000,- werd er door alle deelnemers bij elkaar gefietst. Een prachtig bedrag waarmee nieuw onderzoek wordt gefinancierd.

In Haarlem en omgeving wordt nu al hard getraind voor de Stofwisseltour 2013! Op zaterdag 22 juni 2013 starten Andre en Tom met hun 2-daagse Stofwisseltour. Zij willen allebei zo’n 450 km fietsen in twee dagen. Wil jij minder kilometers meefietsen? Dat kan ook, want het is een estafette!

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de Stofwisseltour of zoek je nog een team? Kom dan zondag 6 januari 2013 om 15:30 naar de informatiemiddag bij Squash Haarlem. Dan kan je kennismaken met jouw toekomstige teamgenoten EN kan je je gelijk inschrijven!

Trek je wielrenkleren aan want je kan meteen meedoen met een proefles spinnen o.l.v. Stefanie Veens.
Dan doen we meteen onze eerste teamtraining!

De stofwisseltour is een unieke wieler-challenge op Nederlandse bodem. Via 14 ‘stofwisselpunten’ fietsen teams in estafette langs alle Nederlandse academische ziekenhuizen. Wetenschappers en artsen, ouders en patiënten, fietsers en gulle gevers worden zo met elkaar verboden met maar een doel: Stofwisselingsziekten de wereld uit!

Van waarschijnlijk doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen weten we nog veel te weinig. Aandacht en geld voor onderzoek zijn heel hard nodig!

Een gezonde stofwisseling is voor iedereen de basis voor een goed, gelukkig en gezond leven!

Afbeelding-Stofwisseltour_Twitter

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: